Pagar per navegar per internet
Consells per reduir l'emprempta digital a Internet
29/02/2024

👣 Constantment, i sense adonar-nos, compartim informació per Internet: quan fem una compra online, buscant respostes pels navegadors o publicant a les xarxes socials, per exemple. Aquest rastre que deixem és el que s'anomena emprempta digital.

✌️ N'hi ha d'actives i de passives. Les primeres tenen lloc quan compartim la nostra informació de forma voluntària, mentre que les passives tenen a veure amb la recopilació de dades que té lloc sense el coneixement de l'usuari.

⚠️ Si els ciberdelinqüents aconsegueixen accedir a informació privada i compromesa es poden generar conseqüències greus com ara estafes o usurpació d'identitat. Per protegir la privacitat, algunes persones han decidit protegir la seva emprempta digital a Internet per reduir-la al màxim, i es pot fer seguint una sèrie de recomanacions:

🔹 Descobrir mitjançant els motors de cerca quines de les nostres dades estan disponibles a Internet, per així tractar d'eliminar-les, si és necessari.
🔹 Desactivar les cookies de tercers, per evitar que segueixin la nostra activitat.
🔹 Vigilar amb les xarxes socials, preveient com afectarà a la nostra emprempta digital el que publiquem.
🔹 Utilitzar diferents navegadors per evitar que tota la informació personal es concentri en un perfil.
🔹 Crear contrasenyes segures i canviar-les regularment.
🔹 Reduir el nombre d'aplicacions al telèfon mòbil. Moltes d'elles exigeixen dades, registren la ubicació i recopilen informació.

✔️ Si us interessa saber-ne més, us deixem l'enllaç a l'article publicat a La Vanguardia.

Identifiquen una vulnerabilitat a Windows que pot donar accés remot als hackers
Multen Mapfre per realitzar operacions de traspàs de fons sense la firma dels clients
Alerta amb les reserves mitjançant Booking, els ciberdelinqüents estan a l'aguait
Ajudem a les empreses a
protegir les seves dades i la
seva empresa
Si t’interessa estar el dia de les noves publicacions


    la política de privacitat*
    Responsable: FORRELLAT CONSULTORS, S.L. (en endavant FORRELLAT CONSULTORS) Finalitat: Gestionar l’enviament del nostre butlletí informatiu.; Legitimació: Consentiment de l’interessat. ; Destinataris: No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal.; Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com altres drets, que poden exercir tal com s’especifica a la política de privacitat del nostre lloc web: https://forrellatconsultors.cat/politica-de-privacitat/


    Si posteriorment no desitja continuar rebent el nostre butlletí informatiu vostè podrà revocar el consentiment enviant un e-mail a info@forrellatconsultors.cat amb la paraula BAIXA.

    FORRELLAT CONSULTORS, S. L. - C/ González de Soto, 46, 3-1 - 17600 FIGUERES (Girona) - 663 043 325 - info@forrellatconsultors.cat 
    Avís LegalPolítica de PrivacitatPolítica de CookiesKit Digital