Consells per reduir l'emprempta digital a Internet
29/02/2024

👣 Constantment, i sense adonar-nos, compartim informació per Internet: quan fem una compra online, buscant respostes pels navegadors o publicant a les xarxes socials, per exemple. Aquest rastre que deixem és el que s'anomena emprempta digital.

✌️ N'hi ha d'actives i de passives. Les primeres tenen lloc quan compartim la nostra informació de forma voluntària, mentre que les passives tenen a veure amb la recopilació de dades que té lloc sense el coneixement de l'usuari.

⚠️ Si els ciberdelinqüents aconsegueixen accedir a informació privada i compromesa es poden generar conseqüències greus com ara estafes o usurpació d'identitat. Per protegir la privacitat, algunes persones han decidit protegir la seva emprempta digital a Internet per reduir-la al màxim, i es pot fer seguint una sèrie de recomanacions:

🔹 Descobrir mitjançant els motors de cerca quines de les nostres dades estan disponibles a Internet, per així tractar d'eliminar-les, si és necessari.
🔹 Desactivar les cookies de tercers, per evitar que segueixin la nostra activitat.
🔹 Vigilar amb les xarxes socials, preveient com afectarà a la nostra emprempta digital el que publiquem.
🔹 Utilitzar diferents navegadors per evitar que tota la informació personal es concentri en un perfil.
🔹 Crear contrasenyes segures i canviar-les regularment.
🔹 Reduir el nombre d'aplicacions al telèfon mòbil. Moltes d'elles exigeixen dades, registren la ubicació i recopilen informació.

✔️ Si us interessa saber-ne més, us deixem l'enllaç a l'article publicat a La Vanguardia.

Els usuaris, indignats per haver de pagar per navegar per pàgines web
Multen un gimnàs per demanar dades de salut per accedir a les instal·lacions
Nou mètode per robar empremptes dactilars i accedir al telèfon mòbil
Ajudem a les empreses a
protegir les seves dades i la
seva empresa
Si t’interessa estar el dia de les noves publicacions


    la política de privacitat*
    Responsable: FORRELLAT CONSULTORS, S.L. (en endavant FORRELLAT CONSULTORS) Finalitat: Gestionar l’enviament del nostre butlletí informatiu.; Legitimació: Consentiment de l’interessat. ; Destinataris: No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal.; Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com altres drets, que poden exercir tal com s’especifica a la política de privacitat del nostre lloc web: https://forrellatconsultors.cat/politica-de-privacitat/


    Si posteriorment no desitja continuar rebent el nostre butlletí informatiu vostè podrà revocar el consentiment enviant un e-mail a info@forrellatconsultors.cat amb la paraula BAIXA.

    FORRELLAT CONSULTORS, S. L. - C/ González de Soto, 46, 3-1 - 17600 FIGUERES (Girona) - 663 043 325 - info@forrellatconsultors.cat 
    Avís LegalPolítica de PrivacitatPolítica de CookiesKit Digital