Sancionen un gimnàs per demanar l'emprempta dactilar als usuaris
22/02/2024

El gimnàs Metropolitan de Santander ha estat multat amb 27.000€ per demanar l'emprempta dactilar als seus usuaris per poder accedir al centre esportiu ja que, segons l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), això infringeix tres articles del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).

⬇️ El cas es va iniciar el 6 de maig del 2021 quan una sòcia de l'esmentat gimnàs va presentar una reclamació davant Consum perquè el centre esportiu la va donar de baixa en negar-se a facilitar la seva emprempta dactilar, sense donar-li cap altra alternativa. Fins aquell moment, per accedir al centre només calia una pulsera i una targeta identificativa, segons podem llegir en un article publicat a Confilegal.

🧐 L'AEPD, en rebre la reclamació, va demanar explicacions a Metropolitan, i aquest va manifestar que la finalitat del tractament era "l'accés inequívoc i intransferible de l'usuari a les instal·lacions del gimnàs". També van afegir que en el contracte s'informava d'aquest procediment i que si no estaven d'acord, no podien ser socis del club, un contracte que segons l'AEPD no tenia base jurídica.

❗️ La demandant, però, va destacar que quan es va inscriure al gimnàs "enlloc del contracte o de l'autorització es feia esment al consentiment per al tractament de les dades del registre biomètric" ja que en aquell moment l'emprempta dactilar no estava instal·lada.

💸 L'AEPD va decidir sancionar el gimnàs en funció de l'article 9.1 del RGPD, el qual estableix que "queden prohibits els tractaments de dades personals que revelin dades genètiques o dades biomètriques adreçades a identificar de forma unívoca una persona física".

👉 Podeu ampliar la informació llegint el següent article: Confilegal.

 

Els usuaris, indignats per haver de pagar per navegar per pàgines web
Multen un gimnàs per demanar dades de salut per accedir a les instal·lacions
Nou mètode per robar empremptes dactilars i accedir al telèfon mòbil
Ajudem a les empreses a
protegir les seves dades i la
seva empresa
Si t’interessa estar el dia de les noves publicacions


    la política de privacitat*
    Responsable: FORRELLAT CONSULTORS, S.L. (en endavant FORRELLAT CONSULTORS) Finalitat: Gestionar l’enviament del nostre butlletí informatiu.; Legitimació: Consentiment de l’interessat. ; Destinataris: No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal.; Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com altres drets, que poden exercir tal com s’especifica a la política de privacitat del nostre lloc web: https://forrellatconsultors.cat/politica-de-privacitat/


    Si posteriorment no desitja continuar rebent el nostre butlletí informatiu vostè podrà revocar el consentiment enviant un e-mail a info@forrellatconsultors.cat amb la paraula BAIXA.

    FORRELLAT CONSULTORS, S. L. - C/ González de Soto, 46, 3-1 - 17600 FIGUERES (Girona) - 663 043 325 - info@forrellatconsultors.cat 
    Avís LegalPolítica de PrivacitatPolítica de CookiesKit Digital