La UE prohibeix a Meta rastrejar dades personals amb finalitats publicitàries
26/02/2024

⚔️ La lluita entre la Unió Europea i Meta no baixa d'intensitat, i és que el Comitè Europeu de Protecció de Dades (CEPD) ha reiterat la seva decisió vinculant i d'urgència que prohibeix que Facebook i Instagram rastregin l'activitat dels seus usuaris dins les dues plataformes i utilitzar aquesta informació personal amb finalitats publicitàries.

⚖️ L'organisme europeu, l'autoritat més gran del continent en matèria de regulació i protecció de dades, ja va advertir el desembre del 2022 que Meta no tenia una "base jurídica adequada" per explotar les dades dels seus usuaris per vendre publicitat comportamental, i el gener del 2023 li va interposar una multa de 390 milions d'euros i li va exigir que obtingués el consentiment clar dels usuaris per lucrar-se amb les seves dades.

📅 A principis de novembre el CEPD ja va anunciar la prohibició d'aquest mètode de rastreig il·lícit de Facebook i Instagram als 27 països que integren la UE i a d'altres tres de l'Espai Econòmic Europeu, com Noruega, Islàndia i Liechtenstein.

🗞 Podeu ampliar la informació sobre la pugna entre Meta i la UE en aquest article que publica El Periódico.

 

Els usuaris, indignats per haver de pagar per navegar per pàgines web
Multen un gimnàs per demanar dades de salut per accedir a les instal·lacions
Nou mètode per robar empremptes dactilars i accedir al telèfon mòbil
Ajudem a les empreses a
protegir les seves dades i la
seva empresa
Si t’interessa estar el dia de les noves publicacions


    la política de privacitat*
    Responsable: FORRELLAT CONSULTORS, S.L. (en endavant FORRELLAT CONSULTORS) Finalitat: Gestionar l’enviament del nostre butlletí informatiu.; Legitimació: Consentiment de l’interessat. ; Destinataris: No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal.; Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com altres drets, que poden exercir tal com s’especifica a la política de privacitat del nostre lloc web: https://forrellatconsultors.cat/politica-de-privacitat/


    Si posteriorment no desitja continuar rebent el nostre butlletí informatiu vostè podrà revocar el consentiment enviant un e-mail a info@forrellatconsultors.cat amb la paraula BAIXA.

    FORRELLAT CONSULTORS, S. L. - C/ González de Soto, 46, 3-1 - 17600 FIGUERES (Girona) - 663 043 325 - info@forrellatconsultors.cat 
    Avís LegalPolítica de PrivacitatPolítica de CookiesKit Digital