El risc de vendre les dades de l'iris
07/03/2024

👁 Fa unes setmanes es van formar cues llarguíssimes a diversos centres comercials de Barcelona i altres municipis de l'entorn. El motiu és que l'empresa propietària del ChatGPT estava comprant les dades de l'iris de les persones que feien cua a canvi de criptomonedes.

⁉️ Segons podem llegir a un article publicat a la web de RAC1, la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Meritxell Borràs, ha alertat que aquestes persones "estan donant una dada biomètrica d'identificació inequívoca que no canvia durant la vida. És una informació personal sensible. S'ha de parar especial atenció a l'hora de donar-la i de l'ús que se'n fa". "Entregar aquestes dades requereix un consentiment lliure i informat. S'hauria d'informar de la finalitat de les dades, quin ús se'n farà, si se cediran a tercers, quant de temps s'emmagatzemaran...", ha advertit Borràs.

➡️ Podeu llegir més sobre aquesta notícia en el següent enllaç:

Els usuaris, indignats per haver de pagar per navegar per pàgines web
Multen un gimnàs per demanar dades de salut per accedir a les instal·lacions
Nou mètode per robar empremptes dactilars i accedir al telèfon mòbil
Ajudem a les empreses a
protegir les seves dades i la
seva empresa
Si t’interessa estar el dia de les noves publicacions


    la política de privacitat*
    Responsable: FORRELLAT CONSULTORS, S.L. (en endavant FORRELLAT CONSULTORS) Finalitat: Gestionar l’enviament del nostre butlletí informatiu.; Legitimació: Consentiment de l’interessat. ; Destinataris: No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal.; Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com altres drets, que poden exercir tal com s’especifica a la política de privacitat del nostre lloc web: https://forrellatconsultors.cat/politica-de-privacitat/


    Si posteriorment no desitja continuar rebent el nostre butlletí informatiu vostè podrà revocar el consentiment enviant un e-mail a info@forrellatconsultors.cat amb la paraula BAIXA.

    FORRELLAT CONSULTORS, S. L. - C/ González de Soto, 46, 3-1 - 17600 FIGUERES (Girona) - 663 043 325 - info@forrellatconsultors.cat 
    Avís LegalPolítica de PrivacitatPolítica de CookiesKit Digital