Com distingir entre una ciberestafa i un missatge real del banc
11/03/2024

📧 El phishing i l'smishing (rebre un missatge fraudulent per correu electrònic o per SMS, respectivament) són dues de les modalitats d'estafa més habituals en la qual es fan passar per una entitat coneguda (empresa de missatgeria o banc) amb l'objectiu de fer-se amb informació confidencial de la víctima com ara contrasenyes o dades bancàries.

🔍 Per evitar caure en aquestes estafes és important aprendre a diferenciar un missatge real del banc o de l'empresa de missatgeria d'un que no ho és.

⚠️ Segons podem llegir en un article publicat a La Vanguardia, el primer que cal fer és fixar-se en el remitent. Si és el nom oficial de l'entitat, sense errades ni números, pot ser real. Si pel contrari és una paraula diferent, mal escrita o que incorpora dígits, sospiteu.

👀 Si el missatge ens arriba per correu electrònic, comproveu la qualitat del missatge. Si és massa simple o no està clar, probablement sigui fals. Vigileu també si conté faltes d'ortografia o errades a l'hora d'escriure.

💳 Un darrer element a tenir en compte... si us demanen dades personals com ara contrasenyes, telèfon o número de la targeta, definitivament és un frau. Tampoc descarregueu arxius adjunts ni cliqueu en enllaços.

➡️ Amplieu la informació en el següent article:

Els usuaris, indignats per haver de pagar per navegar per pàgines web
Multen un gimnàs per demanar dades de salut per accedir a les instal·lacions
Nou mètode per robar empremptes dactilars i accedir al telèfon mòbil
Ajudem a les empreses a
protegir les seves dades i la
seva empresa
Si t’interessa estar el dia de les noves publicacions


    la política de privacitat*
    Responsable: FORRELLAT CONSULTORS, S.L. (en endavant FORRELLAT CONSULTORS) Finalitat: Gestionar l’enviament del nostre butlletí informatiu.; Legitimació: Consentiment de l’interessat. ; Destinataris: No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal.; Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com altres drets, que poden exercir tal com s’especifica a la política de privacitat del nostre lloc web: https://forrellatconsultors.cat/politica-de-privacitat/


    Si posteriorment no desitja continuar rebent el nostre butlletí informatiu vostè podrà revocar el consentiment enviant un e-mail a info@forrellatconsultors.cat amb la paraula BAIXA.

    FORRELLAT CONSULTORS, S. L. - C/ González de Soto, 46, 3-1 - 17600 FIGUERES (Girona) - 663 043 325 - info@forrellatconsultors.cat 
    Avís LegalPolítica de PrivacitatPolítica de CookiesKit Digital