Pagar per navegar per internet
Els Mossos alerten que un 90% de les denúncies per estafa ho són per ciberestafa
21/10/2024

🎙 Un 90% de les més de 300 denúncies per estafa que es recullen cada dia a Catalunya ho són per una ciberestafa, segons ha explicat José Ángel Merino, cap de l'Àrea de Delictes Econòmics dels Mossos d'Esquadra, en una entrevista a El món a RAC1 que recull la pàgina web de l'emissora privada. En la mateixa, Merino destaca que el problema és "d'abast internacional" i que cal fer "pedagogia", començant a abordar el tema des que els infants són petits.

👁 Per evitar caure en estafes és molt important verificar qui ens escriu i sospitar si ens demanen dades personals o diners de forma inesperada. El cap de l'Àrea de Delictes Econòmics dels Mossos detalla que la meitat de les denúncies que recullen són aquelles en què la víctima veu que li han extret diners del banc sense que ella hagi fet cap operació. Entre la resta destaquen les estafes per comprar productes online i aquelles en què contractes una prestació de serveis per internet i resulta ser una pàgina web fraudulenta.

👉 Podeu escoltar l'entrevista sencera en aquest enllaç: Denúncies per estafa

Els Mossos alerten que un 90% de les denúncies per estafa ho són per ciberestafa
Multa al Banc Cetelem per cobrar a una persona durant mesos el deute d'un desconegut
Microsoft investiga errors a Europa en el seu servei de correu electrònic
Ajudem a les empreses a
protegir les seves dades i la
seva empresa
Si t’interessa estar el dia de les noves publicacions


    la política de privacitat*
    Responsable: FORRELLAT CONSULTORS, S.L. (en endavant FORRELLAT CONSULTORS) Finalitat: Gestionar l’enviament del nostre butlletí informatiu.; Legitimació: Consentiment de l’interessat. ; Destinataris: No es cediran dades a tercers excepte per obligació legal.; Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades, així com altres drets, que poden exercir tal com s’especifica a la política de privacitat del nostre lloc web: https://forrellatconsultors.cat/politica-de-privacitat/


    Si posteriorment no desitja continuar rebent el nostre butlletí informatiu vostè podrà revocar el consentiment enviant un e-mail a info@forrellatconsultors.cat amb la paraula BAIXA.

    FORRELLAT CONSULTORS, S. L. - C/ González de Soto, 46, 3-1 - 17600 FIGUERES (Girona) - 663 043 325 - info@forrellatconsultors.cat 
    Avís LegalPolítica de PrivacitatPolítica de CookiesKit Digital